Ο Σεβασμός στην Δημοκρατία είναι σεβασμός στα δικαιώματα του ανθρώπου

Στις 15 Σεπτεμβρίου τιμούμε και γιορτάζουμε τη δημοκρατία.

Το δημοκρατικό πολίτευμα, αν και έχει πάρει διάφορες μορφές στη σημερινή κοινωνία, παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο και σήμερα πιο απαραίτητο από ποτέ έχοντας ως σκοπό τη λαϊκή κυριαρχία και την εφαρμογή της βούλησης του λαού.

Δυστυχώς, αυτό το αγαθό που υπάρχει εδώ και αιώνες, μέχρι και σήμερα δεν είναι αυτονόητο, καθώς η δική μας ιστορία ακόμα πονά από τις πληγές που δημιούργησε ο φασισμός της χούντας και το πραξικόπημα του 1974.

Φωτεινή πλευρά της ιστορίας όμως, είναι οι άνθρωποι που τιμούν τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, μέσα από την δράση τους και την προσωπική τους πάλη, μέσα από τον πολιτισμό και την διανόηση και δίνουν το έναυσμα σε τόσους άλλους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε αντιδημοκρατικούς νόμους και αποφάσεις καθώς και ενάντια στην ανισότητα που αυτοί δημιουργούν.

Ως κίνημα, υποστηρίζουμε την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου με γνώμονα ο ίδιος αυτός νόμος να σέβεται την δημοκρατία και να παρέχει ίση μεταχείριση, επιτρέποντας στους συνδυασμούς ανεξάρτητων υποψηφίων να συμμετέχουν στην β’ κατανομή των ψήφων, όπως επιτρέπεται στα πολιτικά κόμματα.

Έτσι θα μπορεί επιτέλους η λαϊκή κυριαρχία να είναι πραγματικότητα και όχι απλώς ένα κομματικό σύνθημα, που το επικαλούνται τα δημοκρατικά κόμματα μόνο όποτε τους εξυπηρετεί.

#ΕίσαιΜέσα;