Νεολαία

Ονομάζομαι Ηράκλεια Ηρακλέους και γεννήθηκα στις 20 Σεπτεμβρίου το1996 στο Παραλίμνι. Αποφοίτησα από το λύκειο κοκκινοχωρίων, Φώτη Πίττα στο Φρέναρος και ακολούθως πήρα απόφαση να σπουδάσω στην νομική σχολή του UCLan Cyprus.

Όταν πήρα το πτυχίο μου έψαξα να βρω δουλειά στον κλάδο μου, στο χώρο που τόσο καιρό με δίδασκαν οι καθηγητές μου. Επί 2 χρόνια που εξασκούσα το επάγγελμα μου κατάλαβα πόσο άδικος είναι ο κόσμος για την νεολαία. Δυστυχώς όμως, τα άτομα που τόσο καιρό μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την αδικία αυτή, εθελοτυφλούν.

Πως μπορεί ένας νέος να ανταπεξέλθει στις εξωφρενικές απαιτήσεις που έχουν δοθεί σε αυτόν, όταν πάει δουλειά και παίρνει ένα μισθό 900 ευρώ; Πως μπορεί με 900 ευρώ να ανεξαρτητοποιηθεί; Να μπορεί να πάρει αυτοκίνητο και να το συντηρεί. Να μπορεί να μένει μόνος και να πληρώνει ενοίκιο, ρεύμα, νερό. Να μπορεί να χαρεί με το να περάσει χρόνο με φίλους και να μην σκέφτεται πως τα 3 ευρώ που έχει διαθέσιμα, να μην τα ξοδέψει σε ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά να τα φυλάξει ίσως τα χρειαστεί για κάτι άλλο. Να μπορεί επιτέλους να φύγει και να ξεκουράσει τους γονείς του που δουλεύουν τόσα χρόνια για να παρέχουν στα παιδιά τους οτιδήποτε χρειαστούν, για να μην νοιώσουν ποτέ πως τους έχει λείψει κάτι.

Όλοι οι νέοι έχουμε φτάσει στο σημείο να ζούμε με τα εντελώς αναγκαία. Να σκεφτόμαστε το μέλλον με αβεβαιότητα και κάθε φορά που μας έρχεται στο μυαλό να το αγνοούμε γιατί μας προκαλεί άγχος και φόβο.

Αυτό έχει έρθει ο καιρός να το αλλάξουμε. Καιρός να αλλάξουμε την αβεβαιότητα που κυριαρχεί τους νέους. Καιρός να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και μπορεί η φωνή των νέων αυτού του τόπου να ακουστεί.

Ηράκλεια Ηρακλέους

Υποψήφια Βουλευτής επαρχίας Αμμοχώστου

Κίνημα Ανεξάρτητοι