Η σημαντικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης για χρόνιες παθήσεις

Ως κίνημα είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε καταπάτηση Συνταγματικων δικαιωμάτων των πολιτών, ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση, των δικαιωμάτων των ασθενών για φροντίδα και θεραπεία.

Γείτονες χώρες όπως το Ισραήλ, διατηρούν σοβαρότερη στάση επιστημονικά στο θέμα της αποποινικοποίησης και της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης, σε σχέση με τον δικό μας νόμο που επιτρέπει την στάση «βέτο» από τον Υπουργό Υγείας και κατά το δοκούν εγκρίσεις χορήγησης σε ασθενείς.

Οι νέοι κανονισμοί που έφερε η κυβέρνηση σήμερα στην επιτροπή Υγείας της Βουλής δεν υποβοηθούν την κατάσταση και δεν μειώνουν την χρονική καθυστέρηση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς.

Η κάνναβη είναι τεκμηριωμένο φάρμακο για τους ανθρώπους με ευάλωτο αναπνευστικό σύστημα καθώς και φάρμακο κατά του καρκίνου, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της νόσου Πάρκινσον, της επιληψίας, της ανορεξίας, βελτιώνει της συνθήκες ζωής των ασθενών με σκλήρυνση κατα πλάκα και σώζει ζωές με την ορθή χρήση. Η κάνναβη παρέχει τα βιολογικά εργαλεία σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, να αντισταθμίσουν την ζημιά που προκαλούν αυτές οι ασθένειες. Για αυτό το αυτονόητο δικαίωμα των ασθενών μάχονται οι Φίλοι του φυτού και δυστυχώς έχουν βιώσει συλλήψεις, κακοποιήσεις και εκβιασμούς, φαινόμενα τα οποία είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι η πρόθεση του Υπουργείου δεν είναι να επιτρέπει εμμέσως την μαύρη αγορά, καταδικάζοντας τους ασθενείς που έχουν ανάγκη την κάνναβη να προστρέχουν εκεί για εξεύρεση της θεραπείας τους.

Απαιτούμε σεβασμό στην επιστημονική τεκμηρίωση.
Απαιτούμε να σταματήσει η παραπληροφορηση.
Απαιτούμε διαφάνεια.

#ΕίσαιΜέσα;