ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ & ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Γεννήθηκα το 1990 στη Λάρνακα, πόλη καταγωγής του πατέρα μου, όπου μεγάλωσα και κατοικώ σήμερα. Κατάγομαι επίσης από τη κατεχόμενη Λύση, γενέτειρα της μητέρας μου.

Είμαι απόφοιτος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και στην εφηβεία μου υπηρέτησα ως βαθμοφόρος στο Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης της Ι.Μ. Κιτίου. Στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας υπηρέτησα ως Λοχίας Αρχιφύλακας σε φυλάκια της Πράσινης Γραμμής.

Έχω σπουδάσει λογιστική στο Λονδίνο, είμαι Εγκεκριμένος λογιστής από το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Είμαι επίσης Πιστοποιημένος Εξεταστής Απάτης, μέλος του συνδέσμου Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) της Αμερικής.

Έχω εργαστεί σε διεθνή ελεγκτικό οίκο ως σύμβουλος επαγγελματικών υπηρεσιών για θέματα ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων στο χρηματοοικονομικό τομέα. Σήμερα εργάζομαι σε ιδιωτική εταιρεία ασκώντας παρόμοια καθήκοντα.

Είμαι μέλος σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται κατά της Διαφθοράς, της Απάτης και της Διαπλοκής, προωθώντας τη Διαφάνεια και την Ακεραιότητα. Έχω επίσης συνεργαστεί με διεθνή μη-κυβερνητική, μη-κερδοσκοπική οργάνωση υπέρ της Διαφάνειας ως εξωτερικός συνεργάτης, σε έρευνα σχετικά με τα στοιχεία «Πόθεν Έσχες» βουλευτών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.