ΣΕΡΓΙΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γεωργία, σε πολυπολιτισμική οικογένειά με πατέρα Έλληνα του Πόντου και μητέρα από την Ουκρανία.

Το 1992 ξεκίνησα τις ανώτατες σπουδές μου στην αρχιτεκτονική σχολή, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της οικογένειας πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Δυστυχώς όμως δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, διότι, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στη Γεωργία, αναγκαστικά να εγκαταλείψω τη χώρα και να μετακομίσω αρχικά στην Ελλάδα και μετά να εγκατασταθώ μόνιμα στην Κύπρο, όπου και διαμένω από το 1993.

Από τα 17 μου εργάζομαι στην τουριστική βιομηχανία. Για αρκετά χρόνια εργάστηκα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προβάλλοντας την Κύπρο διεθνώς σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις. Για την προσφορά μου στον τομέα αυτόν είχα βραβευτεί από το Rotary club ως ο καλύτερος ξένος εργαζόμενος. Σήμερα είμαι ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας CRM Rentsyst που δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του τουρισμού.

Είμαι νυμφευμένος με την Ειρήνη Νασκιντασβίλι από το 2001 και μαζί μεγαλώνουμε τα 3 μας υπέροχα παιδιά.
Αγαπώ πολύ την Κύπρο, πολίτης της οποίας είμαι και επίσημα από το 2019. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα στην νέα μου πατρίδα και θέλω να συνεισφέρω σε αυτά, ούτως ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Κύπρο καλύτερη.