ΠΑΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκα το 1976 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας οπού και έζησα τα πρώτα εννέα μου χρονιά. Το 1985 επιστρέψαμε οικογενειακώς στην Κύπρο και έκτοτε ζω στην Λεμεσό. Σήμερα στα 45, δηλώνω ευτυχισμένος σύζυγος και πατέρας δυο υπέροχων παιδιών.

Αποφοίτησα από το Λανίτειο Λύκειο το 1995 και μετά από την δίχρονη στρατιωτική μου θητεία στις καταδρομές, σπούδασα Oικονομικά (BSc) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς επίσης και Λογιστικές σπουδές. Ασχολούμαι ιδιαίτερα με θέματα τεχνολογίας, μάρκετινγκ και επενδύσεις, καθώς επίσης συμμετέχω σε διεθνή συνέδρια.

Επαγγελματικά ξεκίνησα να εργάζομαι σε ελεγκτικό οίκο, στην συνέχεια ως λογιστής σε πολυεθνική κατασκευαστική εταιρία με έδρα την Σαουδική Αραβία και για 2 χρονιά στην διεύθυνση τράπεζας στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Εδώ και 15 χρόνια εργάζομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Κύπρου με κυρίες δραστηριότητες τις τουριστικές επιχειρήσεις και το λιανικό εμπόριο. Κατέχω τα τελευταία 10 χρονιά την θέση του Διευθυντή Επιχειρησιακής Ανάπτυξης.

Η εμπλοκή μου στα κοινά είναι κάτι καινούργιο, οι ανησυχίες μου όμως για τον τόπο μας διαχρονικές.