ΓΙΟΥΛΑ ΠΙΤΣΙΑΛΗ

ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ

Γεννήθηκα στη Λευκωσία το 1974. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά.

Είμαι απόφοιτος του Λυκείου Παλλουριώτισσας. Έχω σπουδάσει σχέδιο μόδας στο Μιλάνο. Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Ιnternational Ιnstitute of Management (CIIM) στην Λευκωσία.

Εργάστηκα ως Υπεύθυνη Εταιρειών και Σύμβουλος Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου. Από το 2011 έχω δημιουργήσει την δική μου επιχείρηση (ib4e) η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Έχω αναπτύξει έντονη ακτιβιστική δράση από το 2008 στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, μέσα από την σκοπιά της προσωπικής μου εμπειρίας ως μητέρα παιδιού με πολλαπλή αναπηρία αλλά και μετά από σωρεία επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχω παρακολουθήσει.

Από το 2018 διατελώ Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου της Μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης ‘Αγκαλιά Ελπίδας’ για παιδιά με εγκεφαλική Παράλυση, στην οποία δραστηριοποιούμαι εθελοντικά από το 2008.

Μέσω της Οργάνωσης συμμετέχω ενεργά στην Παγκύπρια Συμμαχία για την Αναπηρία στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και συνεργάζομαι στενά με άλλες Οργανώσεις με στόχο την διασφάλιση των Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Παρουσιάζω τις θέσεις μου στα ΜΜΕ και δίνω διαλέξεις ως καλεσμένη ομιλήτρια σε πανεπιστήμια. Διαβουλεύομαι σε κέντρα αποφάσεων για νομοθεσίες και κανονισμούς που παραβιάζουν Δικαιώματα στον χώρο της Παιδείας, της Υγείας και της κοινωνικής Ευημερίας.