ΔΡ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γεννήθηκα το 1975 στη Λεμεσό, όπου έζησα μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής μου εκπαίδευσης. Ακολούθως, σπούδασα για μια δεκαετία στο εξωτερικό και επέστρεψα στην Κύπρο το 2004 όπου έκτοτε ζω οικογενειακώς στη γενέτειρά μου.

Έχω σπουδάσει Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή (BSc) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Προπονητική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καταλήγοντας, στη συνέχεια, σε Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD). Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μου ανάπτυξης, συμμετείχα σε διεθνείς μετεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Αθλητισμού και Εκπαίδευσης.

Είμαι Ακαδημαϊκός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ διατέλεσα στέλεχος οργανισμών και αθλητικών επιστημονικών επιτελείων καθώς, επίσης, επιστημονικός σύμβουλος αθλητισμού και υγείας. Συμμετέχω σε διεθνή επιστημονικά σώματα και διαθέτω εκτενή εμπειρία στην ακαδημαϊκή διοίκηση. Παρείχα εθελοντικά και με πλήρη ανιδιοτέλεια την εμπειρογνωμοσύνη σε μη κερδοσκοπικούς φορείς (τέως πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού) Αθλητικές Ομοσπονδίες (μέλος ΔΣ), προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.