ΧΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Γεννήθηκα το 1973 και μεγάλωσα στην Λευκωσία όπου ζω με τη σύζυγο μου.

Φοίτησα στη σχολή Falcon και στο American International School in Cyprus. Ακολούθως, σπούδασα συντήρηση εικόνων και πινάκων στο Istituto per l’arte e il restauro, Palazzo Spinelli στην Φλωρεντία, Ιταλία.

Υπήρξα πρωταθλητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Λευκωσίας και της Εθνικής Κύπρου. Διετέλεσα πρόεδρος του Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ από το 1995 μέχρι το 1997 και από το 2000 μέχρι το 2001. Ήμουν βασικός συντελεστής στην δημιουργία του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ και συμβολικά ο πρώτος αρχηγός της ομάδας.

Δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στη δημιουργία και λειτουργία χώρων εστίασης και στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Σήμερα, εργάζομαι σε όμιλο εστιατορίων της Λευκωσίας.

Ήμουν ιδρυτικό μέλος, του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Κέντρου “Γαία” και της Νεολαίας Πράσινη Ασπίδα.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Scarabeo που ασχολείται από το 2005 με την προώθηση και στήριξη νέων καλλιτεχνών μέσα από την διοργάνωση διάφορων τοπικών και διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων, δράσεων και συνεργασιών.

Όλη μου την ζωή όμως, δραστηριοποιήθηκα προσωπικά σε διάφορες δράσεις ακτιβισμού, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση της κοινωνίας και την ενδυνάμωση των πολιτών.