ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκα στην Λεμεσό το 1986 όπου και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Κατάγομαι από το κατεχόμενο Λευκόνοικο της επαρχίας Αμμοχώστου, γενέτειρα του πατέρα μου και την Ανώγυρα Λεμεσού, γενέτειρα της μητέρας μου. Κατοικώ μόνιμα στην Λευκωσία και έχω μια κόρη.

Είμαι απόφοιτος του Λυκείου Αρχ.Μακαρίου Γ’ Δασούπολης με άριστα, έχω αποκτήσει πτυχίο στα Οικονομικά (BSc) και μεταπτυχιακό στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά (MSc) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης έχω αποκτήσει, με υποτροφία, μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) στην Διαχείριση Ενεργειακών πόρων από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα συνεχίζω τις σπουδές μου, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για απόκτηση πτυχίου νομικής (LLB) από το University of London.

Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και συμμετέχω στις επιτροπές Οικονομικών, Εμπορίου κ Βιομηχανίας, Ελέγχου, Προσφύγων και Συγκοινωνιών. Παράλληλα είμαι μέλος της επιτροπής της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τις σχέσεις των χωρών με τα Ηνωμένα Έθνη. Διατηρώ επίσης το επαγγελματικό μου γραφείο που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες και συμβουλές, τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα, με προοπτική την βιωσιμότητα και την ορθή διαχείριση των οικονομικών τους.

Πριν την ένταξη μου στην Βουλή των Αντιπροσώπων, δραστηριοποιούμουν σε διάφορα κινήματα εντός και εκτός Κύπρου που είχαν ως σκοπό τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις, το Κίνημα για Εκδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης και την Διεθνή Αμνηστία. Η προώθηση και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν και παραμένει το πρώτιστο μου μέλημα.