Ανακοίνωση του κινήματος μας σχετικά με την Ολομέλεια 27/3/2020 της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ανακοίνωση του κινήματος μας σχετικά με την Ολομέλεια 27/3/2020 της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για την δημόσια υγεία των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Ανεξάρτητοι συμφωνούμε με τα μέτρα περιορισμού που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όμως ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες η Δημοκρατία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και να περιφρονούνται στο όνομα του ιού.

Η όποια απόφαση της Βουλής των αντιπροσώπων αύριο για να εγκρίνει ακόμα μια κρατική ενίσχυση των Τραπεζών με την μορφή κρατικών εγγυήσεων ύψους δυο δις ευρώ θα πρέπει να έχει την δημοκρατική και αντιπροσωπευτική νομιμοποίηση για να μπορέσει να είναι νόμιμη.

Εδώ και λίγες ημέρες γίνεται επιλεκτική εξωκοινοβουλευτική συζήτηση των προτεινόμενων νομοσχεδίων της Κυβέρνησης μέσω Skype αποκλείοντας την κοινοβουλευτική αντιπρόσωπο του κινήματος των Ανεξάρτητων από όποια συμμετοχή με σκοπό να κατευθυνθεί η συζήτηση στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτών που πάλι θέλουν να ξελασπώσουν τις τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων. Ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει συζήτηση οποιουδήποτε νομοσχεδίου στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής και όχι συζητήσεις τύπου «διαδικτυακού καφενέ» με όσους επιλέγει ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση.

Απαιτούμε ως κίνημα να τηρηθούν το Σύνταγμα, οι νόμοι και κανονισμός της Βουλής για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά του Κράτους. Ήδη ο φορολογούμενος πληρώνει άλλες κρατικές εγγυήσεις για τον Συνεργατισμό που μας είπαν ότι δεν θα στοίχιζαν πέραν ορισμένων εκατομμυρίων και όμως για τον πρώτο χρόνο της δωδεκαετούς εγγύηση η Ελληνική Τράπεζα απαιτεί το ποσό των 65 εκατομμυρίων.

Μπορεί τώρα να έχετε την δύναμη και τους τρόπους να πνίξετε την φωνή μας, να περιορίζετε ετσιθελικά κάθε αντίθετη άποψη, όμως να είστε σίγουροι ο κόσμος ακούει και κρίνει και σύντομα θα σας υποχρεώσει να μας ακούσετε.

Το κράτος δεν μπορεί να εισπράττει φόρους από τον πολίτη για να πληρώνει δυο εγγυήσεις δισεκατομμυρίων προς τις τράπεζες αλλά θα πρέπει να μεριμνά για την δημόσια ασφάλεια, υγεία και κοινωνική ευημερία των πολιτών του και κυρίως δεν μπορεί να ξοδεύει τα λεφτά που πληρώνει ο κόσμος στις κοινωνικές ασφαλίσεις για να έχει μια σύνταξη για να ενισχύει τις τράπεζες.

Κύριοι τηρήστε το Σύνταγμα και τους νόμους και σταματάτε να κρύβεστε πίσω από τον ιό για να ενισχύετε τις επενδύσεις σας.

Απαιτούμε διαφάνεια.
#ΕισαιΜέσα;